България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Непознатата България - фотограф се впусна в приключението да запамети диви красоти

"Много места са тъжно занемарени", каза Иван Панкев

06.10.2022 | 09:40 Редактор: Искра Ангелова

Пътешественикът и фотограф Иван Панкев се завръща с нова доза приключенски дух и ни кани да преоткрием "България нашир и длъж" в новия си луксозен албум с вдъхновяващи фотографии и 31 маршрута из планини, каньони, пещери, водопади – та чак до морския бряг.

"Преди 2 години издадох книга "Планините на България", която беше посветена на планинските първенци. И тази се явява като логично продължение, защото освен планини, в България има и много други красоти. Гледах да направя корицата по-разнообразна. Има и материал Черно море. Вътре са описани моите лични преживявания", каза Панкев в студиото на "България сутрин".

Призна, че все още места, които не е посетил.

"Много места са тъжно занемарени. Смятам себе си за един хроникьор - запечатвам даден миг от времето и красотата на България, който скоро може да го няма. Имам много любими снимки, а корицата е една от тях. Тя е направена в Рила", допълни фотографът в ефира на Bulgaria ON AIR.

А с материала, който разполага, може да издаде още една книга: "Останаха още интересни места, които нямаше как да се съберат в този обем."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК