България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кои са новините, които белязаха седмицата?

Коментар на главния редактор на Dnes.bg Александър Попов

30.09.2022 | 09:58 Редактор: Ваня Кузманова

Освиркването на българския химн на футболния мач между България и РСМ, референдумите в Украйна и природните бедствия у нас, бяха новините, които белязаха седмицата.  

"Началото на седмицата беше белязана от футболния мач между България и РСМ, който от едно спортно събитие и мач с малко значение, прерасна в политическа "дъвка", която и в двете държави стана доста сериозна. Хубаво е, че победихме за нас като самочувствие, но реакциите след това бяха доста неприятни", посочи главният редактор на Dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин". 

По думите му мачът е съвпаднал с предизборната кампания и е използван от политическите лидери като повод да се припомни как се е гласувало за приемането на РСМ в ЕС и даването ѝ на зелена светлина. 

"Политиците използваха този мач за техни капани, които няма да им донесат голяма полза", допълни той.

"През тази седмица се засилиха четенията на статиите за изборите. Това, която ми прави впечатление от коментарите под статиите е, че доста хора смятат, че самата кампания е доста вяла и насочваща към негласуване", заяви Александър Попов пред Bulgaria ON AIR.

И изтъкна, че темата за конфликта между Русия и Украйна е другата, която интересува много читателите

"Естествено тази седмица ги вълнуваше темата около референдума и до какви последици може да доведе", каза той. 

И завърши, че една от четените теми е била бурята, която ни връхлетя и инцидентът с мълниите в София, както и тази с жълтите павета. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК