България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Председателят на партия "Русофили: Задълбочаването на войната означава по-бедна България

"Основният проблем на България е геополитическият ѝ избор", заяви Николай Малинов

30.09.2022 | 08:47 Редактор: Ваня Кузманова

Страната ни вече не заяви, че не подкрепя анексията. Какво ще последва след това и можем ли да защитаваме националните си интереси?

"Има няколко подхода, които биха могли да бъдат използвани. Последните 30 години нарушихме териториалната цялост и много референдуми се проведоха. Това са рускоговорящи региони, които 2014 година поискаха само две неща - да избират губернатора си и да говорят руски. Тези хора не се съгласиха да легнат под диктаторския режим на Украйна и тръгна този дълъг процес на противопоставяне. Тези хора винаги са искали да бъдат част от Русия", заяви председателят на "Русофили за възраждане на отечеството" Николай Малинов в студиото на "България сутрин"

По думите му ние като страна трябва да сме притеснени от задълбочаването на този конфликт и да направим всички възможно той да не се задълбочи, защото задълбочаването означава още по-бедна и нещастна България. 

"Трябва да разберем, че рано или късно този конфликт ще приключи и мостовете трябва отново да бъдат възстановявани. Трябва максимално да използваме своето географско предимство и да бъдем трансмисия между Изтока и Запада. Ние не можем просто така да рушим хилядолетни връзки", изтъкна Малинов пред Bulgaria ON AIR

Неговото мнение е, че основният проблем на България е геополитическият ѝ избор, а не са конкретните социално-икономически проблеми, които трябва да дискутираме. 

"От правилния геополитически избор зависи накъде и как ще се насочат българските производства и откъде ще дойде евтината електроенергия и евтиният газ", заключи председателят на "Русофили за възраждане на отечеството". 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 3
nike1973qwe
преди 1 година
николайчо махай се от България веднага Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
да, така е
преди 1 година
Има само едно решение--путин да напусне Украйна, да признае границите и до 2014г. и да плати репарации за тази арогантна война ,която води срещу света. Сигнализирай за неуместен коментар