България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Златният" ни ансамбъл за цената на успеха и жаждата за още медали

След двуседмична почивка грациите от ансамбъла започват подготовка за новия сезон

20.09.2022 | 09:41 Редактор: Елеонора Танева

Българският ансамбъл по художествена гимнастика завоюва две световни титли в София. Грациите ни заслужиха златото в многобоя и на смесеното съчетание с три ленти и две топки. Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Радина Томова взеха и квота за Олимпийските игри в Париж 2024.

"Невероятно и неописуемо е усещането - много работихме за това състезание, много часове в залата с много труд вложихме. И резултатът е налице", каза Женина Трашлиева в студиото на "България сутрин".

"Най-трудното беше, че сменяхме много пъти състава, да се напаснем една с друга. Наложи се да направим промени в смесеното съчетание. С времето и работата всичко се постига", добави Радина Томова пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че в залата в София е имало напрежение и сред шестте момичета, но е било приятно да усетят подкрепата на публиката. 

"Всяка една от нас тайно се е надявала да постигнем този успех, макар да не сме го казвали на глас. В крайна смета за това работим - да показваме най-доброто и да извоюваме златните медали", коментира Женина Трашлиева.

Грациите ни не се оставят адреналинът и скандиранията на публиката да ги разконцентрират по време на съчетанията. "Знаем, че трябва да сме много спокойни, за да покажем това, което можем и за което сме работили цяла година", допълни Рейчъл Стоянов.

За момичетата следва двуседмична почивка, в която ще бъдат и на възстановителен лагер. Започва и подготовката за новия сезон.

"Догодина има европейско и световно, за които ще се готвим. Започваме с лагери, за да навлезем в оптимална форма. След това ще мислим и новите композиции, нямаме търпение за тях", сподели Женина . 

Момичета от ансамбъла ни бяха категорични, че не се налага някой да им налага строг хранителен режим. Достатъчно големи са, за да знаят как да се хранят.

"Струва си всяко усилие, с времето ще се убедим още повече в това. Цената на успеха е много лишения - време с близките, спане до късно, излизания. Ние сме го избрали този път, ще направим всичко възможно да го извървим по най-добрия начин", завърши Женина.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК