България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Брат и сестра влязоха в надпревара за НС от различни партии

Розита Еленова и Теодор Михайлов споделиха вижданията си за управлението на страната

19.09.2022 | 08:50 Редактор: Тодор Петров

Брат и сестра влизат в политическата надпревара на 2 октомври за депутатско място от две различни партии. Това са Розита Еленова ("Продължаваме промяната") и Теодор Михайлов ("Демократична България").

"Съвсем нормално е да сме от различни партии. Двете партии са позиционирани в център и дясно, така че посланията са по-скоро сходни. Никога не съм се ангажирала с партия и не съм била член на партия. В този период на живота ми намирам за уместно нивото ми на компетентност да бъде имплементирано в законодателството. Ангажирайки се с "Продължаваме промяната", смятам че старите модели трябва да бъдат пенсионирани", посочи Розита Еленова в "България сутрин".

Според нея грубо е било прекъснато действието на правителството на "Продължаваме промяната". Тя е категорична, че трябва да се намери формула на стабилно управление. 

"Продължаваме промяната" няма да влезе в коалиция със старите модели и партия ГЕРБ. Нямаме култура на общуване с другия, дори в личния си живот. В политиката трябва да умееш да овладяваш егото си. Не може винаги твоята правда да е напред. От изключително значение е хората да гласуват", каза още Еленова. 

Теодор Михайлов също приема за нормално да са от различни партии. 

"Човек се ражда в свободна страна и има свободен избор. Аз съм учредител на "Да, България". Защо сестра ми е избрала друга политическа сила, аз нямам отговорност към това нейно решение. Генерално гледаме в една посока и нямаме различия. Предложихме преди няколко месеца да се явим в коалиция с "Продължаваме промяната". За съжаление това не се случи", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му коалициите се разпадат поради различните виждания за бъдещето на страната и интересите, които влияят върху политическите субекти. 

"Определени олигархични групи искат да си запазят монополите. Когато започнат да ги губят, коалициите се разпадат", изтъкна Михайлов.

Двамата са и от различни футболни отбори - тя от "Левски", а той е привърженик на ЦСКА.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК