България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Синоптик: Топлото време ще се задържи, градусите ще са до 37, ще има и превалявания

"Температурите в края на следващата седмица ще придобият по-нормални стойности за август", посочи Петър Янков

04.08.2022 | 08:30 Редактор: Ваня Кузманова

Какво време ни очаква през уикенда и в следващите дни?

"Топлото време ще се задържи. Съботата ще бъде най-топлият ден от поредицата слънчеви дни над нашата страна. Температурите ще бъдат от 32 до 37 градуса в крайните южни райони. По Черноморието 29-30 градуса. Температурите малко ще се понижат в неделя. Превалявания се очакват главно в планините от западните райони на Стара планина", посочи синоптикът Петър Янков за "България сутрин"

По думите му през първата половина на следващата седмица ще превалява главно в западните и централните части на нашата страна, а в четвъртък и петък се очакват краткотрайни валежи по Северното Черноморие и по южното ще превали, но съвсем слабо.

"Температурите в края на следващата седмица ще придобият по-нормални стойности, близки до средните за началото на август, между 28-33 градуса", съобщи Янков пред Bulgaria ON AIR.

"Гръмотевичният облак е характерен за пролетно-летния сезон. Лятото е сезонът на купестите области. Гръмотевичният облак се ражда от купестите облаци. Опасната форма на облака е, когато достигне до купесто-дъждовен облак. Облакът може да се познае по цвета", каза синоптикът. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК