България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

"Македонска депресия" ще донесе интензивни валежи в Западна България

"От 1 до 9 юли валежите у нас ще бъдат често явление", посочи Петър Янков

23.06.2022 | 07:52 Редактор: Ваня Кузманова

През последните дни се радваме на слънчево и много топло време. Докога ще продължи?

"Днес времето ще бъде динамично, очакват се валежи. Силни градушки не се очакват. Неблагоприятните явления ще бъдат изместени по отношение на количествата на валежите. Те ще бъдат повече в югозападните и централните южни райони. Ще има гръмотевична дейност", посочи синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин". 

Той посочи, че в събота денят ще бъде топъл с температури от 27 до 34 градуса. 

"В ранните сутрешни часове в неделя ще започнат процеси на извалявания. Има отново условия за образуване на "македонска депресия", която ще донесе интензивни валежи в Западна България. Тя се характеризира със силни ветрове, но бързо отминава", допълни синоптикът. 

Янков отбеляза, че в неделя времето ще бъде с превалявания преди обед, а следобед с повече слънце. 

"Активните атмосферни процеси през тези дни и през следващата седмица ще бъдат под знака на атлантическите нахлувания. От тях се спускат хладни вълни, които бързо преминават през Балканите от запад на изток и затова се наблюдава усилване на вятъра", каза гостът на Bulgaria ON AIR. 

"От 1 до 9 юли валежите у нас ще бъдат често явление, главно с атлантически нахлувания. Нашето Черноморие ще бъде приветливо, с по-малко валежи", завърши Петър Янков.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК