България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Терзийски: ИТН искаше да раздаде 3,6 млрд. лв., няма да плащаме такса "спокойствие"

От ИТН да го кажат ясно, ако са готови да направят правителство с ГЕРБ и ДПС, заяви 

09.06.2022 | 08:55 Редактор: Тодор Петров

Депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски отговори на обвиненията на "Има такъв народ" и каза пред Bulgaria ON AIR как ще продължи управлението на държавата.

"Няма да плащаме такса "спокойствие". Няма как да платим тези 3,6 млрд. лева, които поиска Гроздан Караджов. Това са близо 100 лева на всеки български гражданин до края на годината. Няма да ставаме заложници на нечии амбиции", подчерта той.

По думите му в момента АПИ има най-големия бюджет в историята и няма проекти за основни ремонти и строителни разрешения. Правят се основно текущи ремонти, там парите са осигурени, там няма драма, отбеляза депутатът от "Продължаваме промяната"

"Вместо да разкрием кой взе парите за "Хемус", от "Има такъв народ" искат да раздадат още 3,6 млрд. лева. Не обясняват къде ще отидат тези 3,6 млрд. и повдигат други теми, които не са на дневен ред", подчерта той в ефира на "България сутрин".

Терзийски добави, че управляващите работят по прозрачен начин и се надяват, че ще има достатъчно отговорни депутати, които да подкрепят политиките на кабинета.

"Кои са депутатите, които ще откажат да се дадат пари на българските пенсионери и семейства? Кои са тези депутати, които ще кажат: Не искаме реформа в КПКОНПИ, така ни харесва!? Депутати не се раздават, избрани са от българските граждани. А не мисля, че те искат хаос и нови предсрочни избори", настоя депутатът.

"Явно ИТН има договорки с опозиционните сили. Ако те са готови да направят правителство с ГЕРБ и ДПС, нека го кажат ясно. Ние такъв формат няма как да подкрепим. Докато има хора, които споделят нашите принципи, тази коалиция ще оцелее", заяви категорично Терзийски.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК