fallback

Как Германия се бори с високата инфлация?

Мартин Чилев: Ще има единична помощ от 100 евро за всяко дете

25.05.2022 | 08:30 Автор: Ваня Кузманова

Германските граждани вече могат да купуват месечен билет за обществения транспорт в цялата страна на цена от 9 евро. Това е част от мерките въведени от правителството им за смекчаване на ефекта от високата инфлация. 

"Една от иновативните мерки, която да подпомогне широката маса от хора, е билет за обществения транспорт. От 23 май бяха пуснати билетите за закупуване, засега няма проблеми. Билетът включва пътуване в цялата страна, с изключение на най-високия клас влакове. Друга ключова мярка е намаляване на данъка на горивата на минималната ставка за Европейския съюз", заяви IT специалистът в сферата на финансите от Дюселдорф Мартин Чилев за "България сутрин".  

По думите му правителството в Германия се опитва да търси начини за облекчаване на обществото. 

"С тези мерки ще има облекчаване за фамилиите. Ще има единична помощ от 100 евро за хората с деца, на всяко едно дете", допълни IT специалистът. 

Той изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че първоначално е имало тревожност, но сега, може би с изключение на недостига на слънчогледовото олио, рафтовете в магазините са пълни.

"Определено се покачиха цените на хранителните стоки. Отрази се, тъй като цената на горивата се покачи и това ескалира във всички останали отрасли, като това се отразява на обществото", посочи още Мартин Чилев. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България сутрин
fallback