България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Левскари организират благотворителна инициатива в помощ на 7-годишния Ивчо

Доброто е заразно, убедени са Десислава Джерманска и Вензи

19.05.2022 | 08:15 Редактор: Елеонора Танева

За поредна година клубът на привържениците на "Левски" (София) организира благотворителна кауза. Този път в помощ на 7-годишно дете с аутизъм. 

"Тази година ще помогнем на 7-годишния Ивайло Поляков. Той от малък е диагностициран с аутизъм. За да може да се развива нормално, се нуждае от почти ежедневни специални терапии. Разходите на семейството са поне 10 000 лв. на година", уточни един от организаторите на събитието и водещ на предаването Boec.bg Десислава Джерманска в студиото на "България сутрин".

"Благотворителната вечер за Ивчо" ще се състои на 21 май в клуб "City Stage" в София. 

"Много хора от "Синя Зона Б-18" стоят зад инициативата. Това е поредно тяхно събитие. От 2016 г. провеждат ежегодно кампании. Избират кауза в подкрепа на малко дете. Всеки път тези събития се превръщат в един празник. Оказва се не просто финансова и морална помощ, но и забавление с изпълнители като Вензи", подчерта Джерманска.

Вензи дори не се е замислил, когато е получил предложението да се включи в "Благотворителната вечер за Ивчо".

"Винаги съм вярвал, че с каквото можеш да помогнеш на някой, за да стане животът му по-добър, можеш да го направиш. Напук на трудните времена през които преминаваме, все повече се отварят сърцата на българите. Всяка едно такова събитие е празник на доброто, на човещината", каза Вензи пред Bulgaria ON AIR.

В програмата ще се включат и други изпълнители, ще има и много танци, фокуси и томбола, за която са предоставени книги от български автори. 

"Доброто заразява. Всички изпълнители, с които говорихме, приеха на драго сърце. Някои дори промениха ангажиментите си, за да се включат безкористно", добави Джерманска. 

Във всяка следваща инициатива се включват родителите на деца от предишни кампании.

"Всяка година футболният клуб "Левски" подкрепа инициативите. Има покана към цялото ръководство и към футболистите, очакваме да се включи и най-новото попълнение Ивелин Попов", уточни водещата на Boec.bg.

А Вензи пожела на малкия Ивчо да бъде силен и да вярва, че има хора, които искат да правят добро. "Трудно е, когато трябва да се обърнеш към родителите. Пожелавам им да са много силни и да не спират да вярват, че доброто предстои", допълни изпълнителят.

Можете да подкрепи Ивчо с дарение на:

Дарителска сметка: 

IBAN : BG29FINV915013BGNBMLLG

Ивайло Петров

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК