България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Захлаждане и валежи в Западна България след 27 май, повече слънце по Черноморието

Очаква ни слънчева и гореща събота, посочи синоптикът Петър Янков

19.05.2022 | 07:55 Редактор: Ваня Кузманова

Какво време ни очаква в следващите дни? 

"В събота ще бъде предимно слънчево с температури от 26 до 31 градуса, дори в Северозападна България до 34 градуса. Това са температури близки до средните абсолютни максимални температури, които за това време се движат от 34 до 36 градуса. В неделя ще се понижат температурите. Ще има превалявания особено в планинските райони", каза синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин". 

По думите му на 27-и през нощта се очаква да премине хладна вълна, с понижение на температурите и валежи в цялата страна

"Температурите ще се понижат и ще бъдат от 23 до 28 градуса. От 28 до 31 май се очакват валежи в западните райони, а на изток ще има слънце", допълни синоптикът. 

Янков посочи пред Bulgaria ON AIR, че на 27 срещу 28 май през нощта може да се очакват гръмотевични бури, придружени с градушки. 

"По Черноморието ни ще има повече слънце. Температурите до края на месеца ще бъдат средно от 21 до 24 градуса. По-ниски от вътрешността на страната, но времето ще бъде по-стабилно. Ще бъде с по-малко облаци, а валежите ще бъдат рядко явление. Температурата на морската вода ще бъде 14-16 градуса", каза синоптикът. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК