България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Световната купа в София - красота, зрелище и дебют на ансамбъла по художествена гимнастика

Имаме достойни наследнички на олимпийските ни шампионки, каза Моника Симеонова от "Спортът ON AIR"

08.04.2022 | 09:25 Редактор: Тодор Петров

Традиционната Световната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе от 8 до 10 април в "Арена Армеец". В престижното събитие ще вземат участие над 150 гимнастички от 48 държави. България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стиляна Николова и ансамбъла ни.

"Можем да очакваме много красота, зрелище, красиви момичета, хубави композиции и нов правилник, който предизвиква гимнастичките да бъдат по-артистични. Вече има допълнителна оценка за артистичност", коментира репортерът и водещ на "Спортът ON AIR" Моника Симеонова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ гимнастичките ни са се представили отлично на подиум тренировката вчера, която е загрявка за състезанието и е наблюдавана от съдиите. 

"Имаме достойни наследнички на олимпийските ни шампионки. За пръв път момичета на треньора Весела Димитрова ще се изявят на състезание, и то пред родна публика. Много са артистични и атрактивни, всяка носи силна харизма и чар. Много красиви и технични момичета с изключителни физически данни. Весела Димитрова е заложила на три десничарки и две левичарки. Имат много сложни композиции, летвата е вдигната високо", обясни Симеонова за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Боряна Калейн е единствената, която е стъпвала на килима в "Арена Армеец". Може да очакваме изненади от Стиляна Николова, която играе много сложна гимнастика и дори победи Калейн на Купа "София" миналата седмица, стана ясно още от думите ѝ. 

Моника залага на поне 3 медала от ансамбъла ни. Очаква медал и от Боряна Калейн, ако гимнастичката ни си изиграе добре съчетанието.

Ансамблите на Русия, Украйна и Беларус няма да участват на Световната купа. Украйна все пак е успяла да изпрати две индивидуални състезателки, които се подготвят в Италия и идват у нас с италианския отбор. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК