България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Смях по български" - защо балканският хумор е толкова цветен и различен

"Българският хумор се различава доста от този на другите народи", каза стендъп комедиантът Жоро Николов

01.04.2022 | 09:39 Редактор: Жаклина Иванова

В Деня на шегата Bulgaria ON AIR среща, всички, които искат да се забавляват, с комеди шоуто "Смях по български" на стендъп комедианта Жоро Николов. В условията на пандемия и война - може ли смехът да удължи живота?

"Със сигурност българският хумор се различава доста от този на другите народи. Балканците си имаме едни по-различни неща, на които се смеем, и които ни се случват в живота. Балканският хумор е много по-различен. Гледал съм доста стендъп комедианти в световен мащаб и често има големи имена, на чиито теми българите не можем да се засмеем, тъй като не ни докосват", каза стендъп комедиантът Георги Николов - Жорони в студиото на "България сутрин".

Шоуто му може да бъде посетено на 9 април във Варна, на 14 - в София, на 16 - в Пловдив, на 20 - в София отново и на 27 - в Благоевград.

"В средата на юни - 16,17 и 18, ще бъда в 4 германски града да представя шоуто си", каза комедиантът. Той призна пред Bulgaria ON AIR, че в началото понякога му е било трудно да разсмива публиката.

"В началото, преди да натрупам опит и впечатления, беше по-трудно да разсмея публиката. В последно време силната енергия, харизмата и опитът отключват първия смях много по-бързо. След като видиш, че тези хора са твои, ти ги усещаш като близки приятели. След това, като дойдат първите вълни на смях, всичко е прекрасно", сподели Жоро Николов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК