България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Впечатляващо: Алис Купър поздрави слушателите си с рок песен на "Севи"

За групата това е повече от комплимент

31.03.2022 | 09:35 Редактор: Искра Ангелова

Американската рок легенда Алис Купър избра новия хит на "Севи" за пост във Facebook страницата на култовото си радио шоу "Нощи с Алис Купър". В понеделник вечер ексцентричният певец покани фенове си да слушат музиката на българската група. Премиерата на песента "Hate You” беше само преди седмица.

"За нас това е огромно нещо и то от такъв гигант в музикалния свят, от когото ние сме се учили. Това е много значимо и много голямо признание за целия труд, който хвърлихме, защото е сред най-мащабните проекти, който сме правили досега", каза вокалистката Светлана Близнакова в студиото на "България сутрин".

Басистът Рали Велинов сподели, че са направили селекция от добре подбрани медии и артисти, до които да изпратят новото си видео.

"Радиото на Алис беше сред тези медии, така той го е чул, харесал го е и е решил да го сподели на собствената си радио страница", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По проекта работят с Кейн Чърко, който е сред топ 10 на продуцентите за рок и метъл в света.

"За нас беше огромна крачка да можем да работим с такова име и да почерпим от неговия опит. Постарахме се и аудиото, и видеото да бъдат на максимално ниво. Опитахме се да дадем гласност на това нещо и извън пределите на България. Дължим го както на екипа, с който работихме, така и на феновете", коментира Близнакова.

И двамата са на мнение, че изкуството е начин хората да преминат по-качествено през предизвикателствата.

"Изкуството не е само да се щрака по пръстите, то е нещо повече, то е като храна. Без значение от събитията, ние не може да не се храним", категоричен е Рали Велинов.

А феновете ще могат да ги чуят на предстоящите концерти на 29 и 30 април.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК