България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Концертът "Големите БГ рок гласове" ще разтърси НДК на 31 март

Звезди от "Ахат" разказа за предстоящото грандиозно събитие

30.03.2022 | 09:42 Редактор: Тодор Петров

Супергрупата "Фондацията" представя новия си проект "Големите БГ рок гласове" на 31 март в Зала 1 на НДК. Музикантите Дони, Иван Лечев, Кирил Маричков, Славчо Николов и Венко Поромански ще изпълнят някои от най-емблематичните български рок песни.

На сцената ще се се качат и едни от най-разпознаваемите рок гласове на България - Наско от "Б.Т.Р.", Звезди от "Ахат" и Славин Славчев.

"В основата на "Фондацията" е тя да се развива и разширява с времето. Ние сме новото звено, което разширява репертоара. Новите момчета пеят и нови песни. Събрани са най-големите хитове на българската рок музика. Славин пее основно песните на всички останали банди. Аз пея песни на "Щурците" и на "Б.Т.Р.", Наско и Славин пеят песни на "Ахат", сподели Звезди от група "Ахат" в студиото на "България сутрин".

Признава, че за него това е изживяване, което никога дори не е мечтал, че ще му се случи. Очаква това да бъде последният концерт на "Фондацията" в този ѝ вид, а занапред да има надграждане.

"От тези хора се учех да свиря на китара и да слушам рок, сега с Кирил Маричков делим сцената, няма такава мечта. Очаквайте изненади на сцената, и ние очакваме изненади", каза още Звезди пред Bulgaria ON AIR.

"Всеки нов албум предпочитам да отида в магазина и да си го купя. Решил съм да си купя грамофон и да събирам стари качествени плочи. Много хора ни карат да преиздадем на плочи каквото имаме на "Ахат". Мисля да предложа тази идея, да видим какво ще кажат колегите. Хората в последно време започнаха отново да слушат аналогова музика", посочи музикантът.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК