България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бульон ли е борбата с българските институции? - отговаря българска пиеса

За спектакъла разказват актьорите Атанас Михайлов и Бориса Сарафова

09.02.2022 | 10:03 Редактор: Теодора Патронова

"Духовен бульон с картофи" са подготвили актьорите Атанас Михайлов, Бориса Сарафова, Галин Найденов и Йонко Димитров в едноименната пиеса.

"Бульонът е изключително хубав. Моят герой се опитва да изкара най-обикновен документ за изкопаване на кладенец. Отивайки в една държавна институция, той се сблъсква със състоянието на българската държава. Той не иска да бъде лош, иска да е с редовни документи, но в крайна сметка никой не му позволява", разказа актьорът Атанас Михайлов в "България сутрин".

Актрисата Бориса Сарафова съобщи пред Bulgaria ON AIR, че премиерата на спектакъла ще бъде тази вечер от 19:00 часа в Театър "Сълза и смях". 

Михайлов обърна внимание, че в пиесата всеки един човек може да намери много истини за себе си. 

"Публиката и всички хора обичат да гледат хора с проблеми. Това си е заложено в нас. Когато проблемът е битов, както в пиесата, става още по-забавно, защото всеки се е сблъсквал с някакви документи в институции. Според мен трябва да се подходи с любов", коментира Сарафова. 

Според Михайлов посланието на пиесата е хората да мислят много внимателно и да правят нещата така, че да им се получават. Той подчерта, че трябва да се борят за своето, защото никой няма да им го подари. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК