От герой до антигерой: Пиесата "Пер Гюнт" от Ибсен с премиера в театър "София"

"Надяваме се публиката да излезе щастлива и вдъхновена", споделиха Ириней Константинов и Неда Спасова

28.01.2022 | 21:14 Редактор: Ваня Кузманова

Театър "София" представя проекта “Пер Гюнт" от Ибсен. Кога ще бъде премиерата?

"Премиерата трябваше да бъде утре, но няма да се случи, затова ще бъде на 4, 15 и 25 февруари. Три премиери, и за трите вече билетите се изчерпват", посочи директорът на Театър "София" Ириней Константинов

"Макар и писана преди толкова години, тази пиеса е актуална и днес, защото тя показва героя, който става антигерой и това е нещо, което виждаме ежедневно. Аз играя майката и смятам, че тя също има роля в персонажа на този човек, защото тя е много властна и неговото мото е, че всичко трябва да стане на всяка цена", сподели актрисата Неда Спасова в студиото на "Денят ON AIR".  

Константинов допълни, че сега е дошло времето за пиесата "Пер Гюнт" от Ибсен. Това е нещо, което искам да направя и да се отличава от всичко останало в този театрален пейзаж. Предизвикателство е като послание към хората, предизвикателство е всяка една от ролите, които играят колегите вътре.  

"Ако младият Пер Гюнт натрупва греховете, то старият трябва да отговаря за всичко това, което е направил", каза Ириней Константинов пред Bulgaria ON AIR

"Физически пътят  от герой до антигерой не е кратък, но емоционално и физиологически той е много кратък. Младият Пер Гюнт е много романтичен, много вдъхновен да покорява върхове и като цяло неговото "падане" става много неосъзнато", посочи Спасова.  

"Вътре в пиесата има всичко. Всичко, което надхвърля рамките на обикновеното човешко съществуване. Хората ще бъдат щастливи като дойдат да гледат, защото ще излязат с изпълнени души и с удоволствието, че са взели нещо от това, което сме играли", убеден е Константинов.  

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК