България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вълна от съпричастност: Спортен клуб подава ръка на пребитото момче от "Лагера"

Искам да повдигнем самочувствието му, за да се справи психически, каза Златина Цветкова 

11.01.2022 | 09:00 Редактор: Ваня Кузманова

Побоят над 13-годишното момче в столичния квартал "Лагера" породи вълна от съпричастност. Спортен клуб в София реши да предостави възможност на детето да спортува, за да повдигне духа и физическата му подготовка.

"Много хора ми писаха как могат да помогнат и реших, че можем да помогнем като повдигнем духа на детето", каза в "България сутрин" треньорът във фитнес зала в "Славия" Златина Цветкова.

"Искам да повдигнем самочувствието на детето, то ще се справи физически, но психически ще бъде по-трудно и ние ще му помогнем", допълни тя. 

Според Цветкова спортът тушира агресията, а с онлайн обучението децата няма как изразходват енергията. Затова тя смята, че трябва да се помисли как децата да спортуват повече. 

"Отправям апел към родителите да стимулират към спортуване децата си. Спортът възпитава и така децата изразходват енергията в правилната посока", посочи Цветкова пред Bulgaria ON AIR. 

По думите ѝ в спортните игри има правила, а това учи на дисциплина и на уважение към противника. Цветкова завърши, че за първи път участва в такава акция и трябва да се справим всички с общи усилия, за да спрем тази обща агресия, която се шири в момента. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК