България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жители на "Лагера" след гаврата с момче: Деца с ножове и боксове са готови да се колят и бесят

Проблемът е системен и масово децата са такива, алармират хората от квартала

05.01.2022 | 08:22 Редактор: Тодор Петров

След кадрите с брутално насилие над 13-годишно дете, СДВР продължава издирването на нападателите. Вчера двама от тях бяха задържани. Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с жители на квартал "Лагера", които споделиха, че гаврата с детето е продължила около час и половина и не се случва за пръв път.

"Искаме да разберем защо се е случило и да помогнем на децата да повярват, че това не е правилният подход. Като общество не трябва да толерираме такива постъпки", посочи жена от квартала.

По думите ѝ в ефира на "България сутрин", момчетата са дошли въоръжени с ножове и боксове преди два дни. Били са около 20-30 деца на 15-16 години и от други квартали.

"Нашите квартални деца са се свързали с батковците, за да търсят протекция. По-големите момчета се свързаха с нас, за да може по-цивилизовано да се излезе от ситуацията. Идеята ни беше да кажем на тези хора повече да не идват тук, неведнъж им е правена забележка. Идват момчета от "Надежда", "Дружба" и други квартали при момиченцата тук. 14-15-годишни деца са готови да се колят и бесят", разказаха живущите в "Лагера".

Мъж от квартала подчерта, че проблемът е системен и масово децата са такива, защото "имаме много секс, наркотици и насилие". Според него тези деца са продукт на средата, в която всички живеем. 

Битото дете е добре, съобщи друг мъж от кв. "Лагера". То обаче не искало да излиза от вкъщи, а другите деца търсят помощ от по-големите от тях. 

"Децата стават изключително злобни. Кадрите са брутални. Това ни натъжава като хора и дано повече да не ставаме свидетели на такива гледки", сподели още събеседникът.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Не се чудете
преди 2 години
Почти толкова брутално беше и в нашата махала, въпреки че живеем в центъра на София - четириъгълникът между улиците Аксаков, Шишман, Хаджи Димитър и бул. В. Левски (Толбухин). Училището беше 34-то СПУ (сега 133 гимназия с изучаване на руски език)! Годините са от 1955 до към 1965! Имаше цели банди от т.н. хулигани (няма да им споменавам имената), но някои от тях днес са уважавани професори в престижни вузове, дори член на Политбюро на ЦК на БКП! Айде, чао - не се бойте, това беше "златната младеж Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
Дочо
преди 2 години
Децата не са виновни, те са продукт на обществото и на родителите си! За да се поправи нещо, трябва да се промени мутренската държава. Иначе и да пребием родителите на тези ***, те няма да се поправят. После битите стават биячи, защото това виждат навсякъде в тая скапана територия, без държава! Сигнализирай за неуместен коментар