България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Директорът на редовно обираната онкология: Не сме банка, задигат напитки и дребни суми пари

"Не държим пари в регистратурите", посочи д-р Стефан Константинов

10.01.2022 | 08:20 Редактор: Жаклина Иванова

Четири пъти за година обират болницата по онкология в София. За това съобщи директорът на здравното заведение д-р Стефан Константинов във Facebook. В социалната мрежа той разпространи и клип с предполагаемия обирджия.

Директорът на болницата предполага, че става дума за един и същи човек. На входа на болницата има жива охрана, както и видеонаблюдение из цялата лечебното заведения.

"Мисля, че е един и същи човек, или по-точно групичка хора, тъй като се прави по един и същи начин - обикновено вечерта. Прави се едно посещение, а след два-три дни - отново. Това е болница, не е банка. Няма какво да се вземе, не държим пари в регистратурите", заяви д-р Стефан Константинов в ефира на "България сутрин".

Той обясни, че последния път е разбита вендинг машина и са откраднати напитките и парите от нея.

"Пакостите, които прави - да унищожи дограмата, да счупи брави, да разбие каси на врати, за нас са много по-големи, отколкото неговата печалба. Най-неприятното е, че влизайки, той може да постави под заплаха нашите планове за лечения, апаратури, с които помагаме на хората. Това е големият проблем", обясни директорът на болницата.

Предполагаемият обирджия е задигнал дребни неща, държани в чекмеджетата. Атакувани са сгради, предимно по-отдалечени от централната, посочи д-р Константинов за Bulgaria ON AIR.

Записите са предоставени на полицията.

"Влиза се през разнообразни места - например през последния етаж. Фирмата охранител е трябвало да направи така, че да получи в реално време известия", категоричен бе той.

Директорът на болницата успокои персонала и пациентите, че се прави всичко възможно да бъде разрешен проблемът. От ръководството на болницата апелират, ако някой разпознае крадеца, да сигнализира.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК