България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изпращаме една отлична година за бойните спортове, България е водеща сила

Разговор с водещата на предаването "Boec.bg" Десислава Джерманска и журналиста Красиан Митев

30.12.2021 | 09:30 Редактор: Здравко Черкезов

Българските бойни спортове отново бяха поставени на пиедестал тази година след спечелването на няколко олимпийски отличия. 

"Бойните спортове поне доскоро бяха неглижирани, но усещам обратна тенденция. Към предаването "Boec.bg", което няма аналог в българския телевизионен ефир, има интерес и лоялна аудитория. Отзивите са много добри, защото показваме герои. Това са изключително дисциплинирани и възпитани хора. Те са повече по делата от приказките", сподели  водещата на предаването "Boec.bg" Десислава Джерманска в студиото на "България сутрин".

"Беше една страхотна година за бойните спортове. Специално българските жени отсрамиха нас мъжете и на Олимпийските игри, и на Световнтиеи първенства. Видяхме, че бойните спортове у нас се развиват все повече и именно те ни носят най-много призове в последно време", коментира редакторът в сайта Boec.bg и Boec.com Красиан Митев пред Bulgaria ON AIR.

Митев намира спечелените медали за неочаквани, но колегата му Джерманска е на обратното мнение.

"За мен са очаквани, като дори Ивет Горанова участва в много сериозни лагери. Нейната подготовка е на световно ниво, тя тренираше и правеше спаринги с най-добрите. В световната ранглиста е сред водещите и медалът ѝ не бе изненада", категорична бе спортната водеща. 

Джерманска разказа историята за зрител, който не можел да повярва, че България има толкова много световни и европейски шампиони в бойните спортове. "България е водеща сила със сигурност на европейско, можем да си говорим и на световно ниво", категорична бе тя.

"Гордост е да има българин в основно събитие на масова галавечер, която се излъчва по цял свят с много платени гледания и много интерес. Когато се развее трибагреникът в хубава победа с нокаут, няма как да не ни жегне от българин, който от другия край на света постига подобни победи", каза Митев за Кобрата. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години