България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Остава" вдъхна нов живот на хита си "Лондон? Париж? Берлин?"

Разговор с певеца Свилен Ноев и режисьора Самуил Петков

08.11.2021 | 09:34 Редактор: Здравко Черкезов

Група "Остава" дава нов живот на култовата си песен "Лондон? Париж? Берлин?" с видеоклип, сниман в Дома на културата "Емануил Манолов" в Габрово. 

"Фотографът Росина Пенчева, която е от Габрово, ни покани да си партнираме в нейния проект за съхранение на културния дом и съвсем очевиден бе изборът да поканим Свилен Ноев и "Остава" да направим римейк на точно толкова известни техни парчета в тази среда", посочи режисьорът на видеоклипа Самуил Петков в студиото на "България сутрин".

"Понеже групата е създадена в Габрово, аз съм от Габрово и има много връзки. Самата песен "Лондон? Париж? Берлин?" е сред най-любимите на нашите фенове и когато излезе албумът "Моно", "Шоколад" беше толкова зверски хит, че не стигна времето да пуснем парчето като сингъл", сподели фронтменът на "Остава" Свилен Ноев пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Ноев е имало още 5-6 парчета от "Моно", за които не е останало време да бъдат пуснати като сингъл. За едно от парчетата – "Елвис/Радио", също е направен нов видеоклип, който предстои да се пусне. 

"Лондон? Париж? Берлин?" излезе в години, когато българите тръгваха да пътуват към Западна Европа и затова в парчето, колкото и да е любовно, има мощна тъга – много хора тогава започнаха да бягат. В куплетите на песента се пее, че мечтата ти е Лондон, Париж или Берлин и за съжаление, се оказа, че на голяма част от хората това им е било мечтата", обясни певецът.

Ноев си пожелава както хората да се връщат в България, така и групата да ходи да свири при тях. Заедно с Петков биха участвали в кампания, популяризираща ваксинацията в страната.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Не е лоша песничката... Ама тях по малко мога да ги слушам. След няколко песни ми става супер еднообразно. Сигнализирай за неуместен коментар