България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Остава" влиза с "Взлом" в летния музикален сезон

Това е третият сингъл от предстоящия нов албум на групата

07.07.2021 | 09:23 Редактор: Елеонора Танева

"Взлом" е третият видео сингъл от предстоящия шести албум на група "Остава". Във видеото се показва историята на първата среща между двама влюбени. 

"По време на тяхната първа среща ние ги съпортваме музикално. Интересни и готини са двамата актьори - Елеонора Иванова и Свилен, който е съименник на нашия Свилен. За фон на снимките използвахме изоставената жп гара в Казичане, която носи един забравен стил", разказа музикантът Георги Георгиев в студиото на "България сутрин".

Видеото е дело на съпругата на Свилен - Невена Спасова; оператор е Пламен Петков.

"Свилен много добре умее да подрежда думите, за да имат различни значения за хората, които ги употребяват. Взлом наподобява като настроение на друга наша песен - "Внимание". В неговите текстове има лична провокация за нещо, което всеки един от нас си мисли във всеки един момент, но не си ги признава", сподели Георги Георгиев пред Bulgaria ON AIR. 

"Взлом" е част от бъдещия албум на групата. В момента групата работи по новите песни в студиото. Концепцията за албума е завършена. 

"Около 10-11 песни ще има нашият шести албум. В момента сме в процес на завършване в студиото на новите 3-4 парчета. Надяваме се албумът да излезе до края на годината или в началото на 2022 г.", разкри музикантът.

Според него човек непрекъснато трябва да е в някакво вътрешно движение, защото само търсейки нови неща в творчеството, може да бъде креативен. 

Новите песни от шестия албум ще бъдат представени на голям концерт на 2 септември в Борисовата градина, посветен на 29 г. от основаването на групата.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК