fallback

"Камбаната" на Деян Донков и какво ни предлага "Киномания"

Актьорът и организаторът на фестивала гостуваха в "България сутрин"

01.11.2021 | 09:07 Автор: Тодор Петров

"Камбаната" – така е озаглавен моноспектакълът на актьора Деян Донков по едноименния роман на Недялко Славов. Актьорът представя една изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата. 

"Всеки човек е своеобразен храм. Трябва да ударим камбаната на всяка душа. Героят в "Камбаната" има две убийства. Не всеки човек трябва да  мине през неговия житейски път, но в този роман има толкова много неща, за които човек може да разсъждава. Трябва да се прочете и след това да се гледа или първо да се гледа и след това да се прочете", каза Деян Донков в "България сутрин".

Актьорът посочи още, че в случая става въпрос за живеене с тази роля. Самият той приема много лично историята. "Камбаната" ще може да бъде видян на живо на 26 ноември в зала 1 в НДК.

"Пътят, който извървява героят, катарзисът го извежда към вярата, любовта и спасението - това е изповедта на този бивш затворник, който е извършил две убийства. Има необходимостта да премине през сложния път, който ще го заведе до светлината. Вярата и любовта ще спасят света", каза на свой ред организаторът на фестивала "Киномания" Хермина Азарян.

Пред Bulgaria ON AIR тя изтъкна, че "Киномания" идва, за да ни даде глътка въздух и чувство за празничност.

"Винаги изкуството те извежда от конкретиката, от буквалността, от статистиката. И ти дава друга гледна точка. Дава ти онази пауза, от която човек има нужда", отбеляза Азарян.

"Киномания" се открива на 18 ноември в НДК. Откриваме с великолепен филм на Педро Алмодовар - "Паралелни майки". В зала 1 следват също толкова значими и хубави филми. Ще трябват сертификати, ако дотогава не се промени ситуацията. В НДК е открит мобилен център-лаборатория, където могат да си направят тестове при закупуването на билети", обясни организаторът на фестивала.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback