България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 26 март очаквайте

Как българските автори се обединиха в името на музиката и кой подпомага творците и защитава интересите им?

25.03.2014 | 15:16 Редактор: Ралица Пейчева
В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 26 март очаквайте

Възходящият тренд на Българската фондова борса продължава, а водещите индекси са на най-високите си нива от 2007 година насам. Какви са причините за интереса на инвеститорите и докога ще се запази тази тенденция? Отговорите ще потърсим в минутите след 7:30 с финансиста Стефан Силянов.

След 8 ч. ще говорим за енергетика. Събеседник в студиото ще е председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски, а темите за анализ са поевтиняването на природния газ и неизвестните около цената на тока заради лицензите на ЕРП-тата и финансовите несгоди на големите компании-производители като АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ-овете.

Как българските автори се обединиха в името на музиката и кой подпомага творците и защитава интересите им? Злоупотребява ли се с доверието на авторите и бизнеса и адекватно ли е законодателството, което брани правата на творците. По всички тези теми ще говорим в минутите след 8.30 ч. с представители на „Музикаутор“.

Освен за музикалната индустрия, в предаването ще говорим и за тенденциите в туризма. За да представят тазгодишното издание на една от най-големите тематични конференции Travel Academy, след 9 ч. в студиото ни ще гостуват съорганизаторът на инициативата Димо Желев и експертът, който ще бъде лектор на форума - Цанко Цветков.

Тези и още интересни теми очаквайте в сутрешния блок на Bulgaria On Air в сряда, 26 март. Започваме точно в 6:30!