България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Д-р Миндов: Идва краят на доброволното ваксиниране, ще ни наложат мерките отвън и ще ни изолират

"Няма лекар, от който да не е поискан фалшив Ковид сертификат, мизата е 300 лв.", посочи той

01.10.2021 | 08:14 Редактор: Елеонора Танева

Десетки сигнали за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу Ковид-19 са подадени към прокуратурата, обяви здравният министър Стойчо Кацаров.

"Няма общопрактикуващ лекар, при който да не е дошъл някой и да не е поискал сертификат за ваксина. Последно мой пациент ми каза, че е намерил кой да го "ваксинира" и да му даде сертификат, и ме пита дали поисканите 300 лв. е нормална тарифа. Предложих му няколко пъти да се имунизира, но ми отказа", обяви председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов пред "България сутрин". 

Той подчерта, че в случая също би могъл на носи наказателна отговорност, защото всеки, който узнае, че ще бъде извършено престъпление, го грозят от 3 до 5 години затвор. Д-р Миндов е убеден, че ако ДАНС се заеме със случая, за 24 часа може да бъде прекъсната порочната практика. 

Медикът прогнозира, че наближава краят на времето, в което ще се ваксинираме доброволно.

"С доброто свършихме, с това да се молим и предлагаме. Ние се къпем във ваксини, а в целия свят умират хора. В Англия няма избор на ваксини, лекарят определя каква ще ти сложи. В Италия още има неваксинирани и хората чакат. Следващата стъпка ще бъде да обградят Републиката с телена мрежа, понеже не спазваме мерките и имаме голям процент фалшиви сертификати. Ще ни наложат мерките отвън, ще ни изолират. Ще станем един глобален експеримент", прогнозира д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът в студиото уточни, че няма недостиг на болнични легла за прием на деца, заразени с коронавирус, но може да се изправим пред липсата на достатъчно реанимационни детски легла. 

"По данни на РЗИ има пик на Ковид-19 при деца до една година. При децата коронавирусът засяга много органи. Затова детските реанимационни легла може да се окажат недостатъчни, те са различни от тези за възрастните", предупреди д-р Миндов.

Според него Ковид зоните са започнали като добра идея, но практическото изпълнение не е добро. 

"Много са уплашени хората със симптоми. В момента те решават да идват при нас, защото ни имат доверие. Аз искам да му изпиша поне елементарните лекарства, които са по списъка, но не мога. Общопрактикуващите лекари настояваме да ги има Ковид зоните, но да бъдат като спасителен пояс, когато лекарите не могат да поемат пациентите. Или за пациенти без здравни осигуровки. У нас това са около 800 000 души", заяви д-р Георги Миндов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

4
0 rate up comment rate down comment 1
вреди
преди 1 месец
Значи идва диктатура! А на пострадалите от ваксините, какво ще кажете? Кого да съдят - държавата или производителите? Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 1
владимир
преди 1 месец
В 9:00 мин. миндьо много добре каза като какви възприемат хората потърсили лекарска помощ !!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 0
Гошу
преди 1 месец
Звучи като Прекрасният нов свят" на Хъксли. Честито дружина! Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 3
Бил Клизман
преди 1 месец
Такъв филм няма ,този господин трябва да бъде уволнен такива нелепици не бях чувал щели сме да станем световен експеримент ,тоя направо ми вдигна кръвното / Сигнализирай за неуместен коментар