България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какъв лидер искат българите и добър вариант ли са Бербатов и Стоичков

Коментар на Нидал Алгафари и проф. Росен Стоянов в "България сутрин"

30.09.2021 | 08:45 Редактор: Здравко Черкезов

Какъв лидер очакват българите и кой от кандидатите покрива част от желания образ?

"Ние нямаме идеален кандидат, който да бъде обединител на абсолютно всички българи. Ще се търси политически кандидат, който да заздрави твърдите ядра и да разшири периферията", посочи писателят и PR експерт Нидал Алгафари в студиото на "България сутрин".

Идеалният кандидат, според него, е световноизвестна личност с харизма и добро семейство

"Димитър Бербатов е много добър вариант. Христо Стоичков, Кубрат Пулев, Ивет Лалова и Григор Димитров също. Всички те са изключителни хора, но все още не са в сферата на политиката", изтъкна Алгафари.

Преподавателят по политически комуникации в НБУ проф. Росен Стоянов е на мнение, че лидерът трябва да е естествен – вече да е на терен, да го познаваме и да сме тръгнали след него в една или друга посока.

"Това трябва да е персона, която е позитивна, самостоятелна, вече реализирала се. Човек, който е събрал надеждите, младостта, сексапила и доверието на огромна част от българските избиратели", отбеляза проф. Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Двамата събеседници на Мирослав Димитров се съгласиха, че лидерът трябва да притежава и набор от политически качества, за да може да тушира личностни кавги като тази между Радев и Борисов.

"Трябва да е човек, който има понятие и представа как работи властта, за да може да бъде буфер, мост или водещ преговори на бъдещото Народно събрание. Това трябва да е човек, който, освен сила на духа, да има непрестанното желание да се учи през живота си", подчерта проф. Стоянов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК