България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

"От България с любов": Патриотичното завръщане на дует Weil

Мая и Пламен Ковачеви в студиото на "България сутрин"

27.09.2021 | 09:28 Редактор: Тодор Петров

Патриотично завръщане на музикалната сцена отбелязва дует Weil. "От България с любов" е заглавието на новия авторски проект на тандема и в живота - Мая и Пламен Ковачеви

Името не е случайно, кореспондира със заглавието на един от филмите за Джеймс Бонд – "От Русия с любов", издават творците и адресират проекта си към целия свят с краткото и ясно послание: Любовта ще спаси света.

Двамата имат три деца, за които споделят, че вероятно ще тръгнат по техните стъпки. 

"Нас ни събра любовта. Срещнахме се няколко години, след като завършихме едно и също училище. Той беше завършил в Москва, след това е работил дълги години в Япония и Южна Корея. Беше си дошъл уж за малко, впоследствие решихме, че България е мястото, в което искаме да останем. Решихме, че е страхотна възможност да направим двамата нещо авторско, което да е различно от всичко останало", разказа Мая Ковачева в "България сутрин".

"Имахме нужда да съхраним българските традиции и да ги представим по малко по-различен и модерен начин. Произведението има фолклорна основа в 7/8 - това е ритъмът на сърцето. От сърцето тръгва любовта. Парчето може да се слуша по цял свят и няма езикова граница", каза на свой ред Пламен Ковачев.

Двамата вече имат номинация в Кеймдридж и Ню Йорк за филмова музика към късометражна анимация. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Николина
преди 3 седмици
Прекрасна група, изльчваща топлина, емоция и много любов! Талант, профессионализьм и очарование!!! Сигнализирай за неуместен коментар