България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 11 март ще видите

Дават ли резултати мерките, които взима правителството за подобряване на бизнес климата и реални ли са обещанията за нови работни места?

10.03.2014 | 15:14 Редактор: Ралица Пейчева
В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 11 март ще видите

Има ли шанс България да се възстанови икономически и това да гарантира успешната социална политика? Дават ли резултати мерките, които взима правителството за подобряване на бизнес климата и реални ли са обещанията за нови работни места? Печелят ли управляващите битката с безработицата? За всичко това ще говорим точно в 8 ч. с бившия министър на икономиката Лидия Шулева.

Ще бъдат ли замразени преговорите между ЕС и Русия по проекта „Южен поток“ в отговор на кризата в Крим? Кога газовата ни връзка с Турция ще стане факт? Може ли визитата на президента Росен Плевнелиев в Катар да е стъпка към така чаканата диверсификация? Това са темите, които ще дискутираме в предаването ни след 9 ч.

Къде се къса нишката между образование и пазар на труда и защото все по-често теорията и практиката не вървят ръка за ръка у нас? Как бизнесът може да помогне на образованието и готови ли са учебните заведения да станат реално поле за бъдещи специалисти. За това ще говорим точно в 10 ч. с Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси.