България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Кметът на Велико Търново: Политиците по-често да си спомнят за "Съединението прави силата"

"Това е изключителен акт на обединение на елита и народа", каза Даниел Панов

22.09.2021 | 08:52 Редактор: Жаклина Иванова

113 години от обявяването на Независимостта на България! Какво е за Велико Търново този специален ден?

"Това е един изключителен акт на държавническo единомислие, обединение - както на елита, така и на българския народ. 113 години по-късно този празник стана един от най-важните за всички българи, защото в този ден ние трябва да говорим повече за обединение, единомислие. Неслучайно преди години надписът, който е поставен на едно от емблематичните читалища във Велико Търново, е преместен на сградата на Народното събрание в София  - "Съединението прави силата", сподели кметът на Велико Търново Даниел Панов в ефира на "България сутрин".

По думите му политиците трябва по-често да си спомнят именно за този знаков надпис.

"Всеки българин носи в сърцата си този ден, обявен за Независимостта на България", убеден е кметът на Велико Търново. 

Панов обясни пред Bulgaria ON AIR, че заради пандемията тази година хората в църквата са доста по-малко, тъй като се спазват всички противоепидемични мерки. И добави, че все пак почти всички части от културната програма ще бъдат проведени.

"Всички трябва да запазим своята независимост. Местната власт в България го е доказала, защото тя е най-близко до гражданите. Тя знае кои закони да бъдат променени. В последно време виждаме, че сме от избори в избори, от служебен кабинет в служебен кабинет. В служебния кабинет трябва да има по-пряка комуникация с местната власт, с кметовете, които знаят най-добре кое е приоритетно за гражданите. На този ден всички трябва да си пожелаем да бъдем по-единни, обединени в името на България и едно по-добро бъдеще за нашите деца", каза още кметът на Велико Търново. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК