България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Поп музика и оперни арии: Турнето "Ин и Ян" съчетава стиловете

Подробности от диригента Максим Ешкенази и оперната певица Йоана Кадийска

27.08.2021 | 09:33 Редактор: Тодор Петров

Вече цяло лято маестро Максим Ешкенази и поп дивата Михаела Филева обикалят България със своето турне "Ин и Ян". Повече за концертите и симбиозата между класическата и поп музиката научихме от диригента и оперната певица Йоана Кадийска в студиото на "България сутрин".

"Ин и Ян" се казва едноименният албум на Михаела Филева, в който съчетаваме нейни песни с оперни арии. Затова имаме оперната дива Йоана Кадийска, която изпява две арии на страстната Кармен. Имаме класически, поп и оперни изпълнения. Идеята ни е да направим баланса. И че музиката е музика - това са вълни, които идват към ушния канал и вибрират вътре, но отиват право в сърцето на хората. Опитваме да докоснем сърцата на хората", сподели Ешкенази. 

"Това е най-хубавото нещо - да може младите хора да се запознаят по този начин с класическата музика. Това, което правят Максим Ешкенази и Михаела Филева, е един мост между различните стилове музика. В програмата ни има песните на Филева с оркестър и много класически произведения, за които публиката може да разбере. Всички концерти са изключително зареждащи емоционално и носят усмивка на хората в тези трудни времена", каза на свой ред Йоана Кадийска.

По думите на Кадийска и Ешкенази с Михаела Филева се работи прекрасно. Събира ги музиката, която носи любов. Идеята на този тип концерти била да привлекат хора към класическата музика, а хора от класическата музика да видя поп жанра.

Финалният концерт на турнето ще се състои в София на 1 септември от 20:00 часа като част от Sofia Summer Fest. Турнето е започнало през февруари, а една от кулминациите е била в летния театър в Бургас. Пропаднали са концертите в Добрич и Велико Търново. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК