България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Защо политиците комуникират чрез контролираната и стерилна среда на социалните мрежи?

PR специалистът Ради Георгиев представи книгата "Стажът"

26.08.2021 | 09:40 Редактор: Елеонора Танева

Излезе от печат първата книга на PR специалиста Ради Георгиев. Тя е озаглавена "Стажът" и ни пренася в живота на специалист по комуникация. 

"PR специалистът трябва да бъде и психолог, да може да комуникира с много хора, да борави с много теми. Има мнение, че пиарите често лъжат, но в днешния свят е много трудно да лъжеш. Винаги, когато казваш истината, е по-добре", заяви авторът на "Стажът" Ради Георгиев в студиото на "България сутрин".

Идеята за книгата се е родила случайно. 

"Писането ме успокоява. "Стажът" беше смесица от много истории, които хвърлях на белите листа, в един момент героят Митко заживя своя живот. Има истински истории, има мои лични истории. Аз съм ги разказал много художествено, има ме на много места в книгата, но ме няма в един герой. Хората, които ме познават, ще ме видят. Исках книгата да бъде жива и истинска, от която можеш да научиш много неща", обясни авторът. 

И добави, че книгата е насочена предимно към младите хора.

"Младите хора са най-важната аудитория. В днешния свят сме залети от информация, от фалшиви новини, не съм сигурен, че младият човек успява да ги отсее, за разлика от хората с повече опит", аргументира се Ради Георгиев. 

И подчерта, че в днешно време все по-често мнението се превръща в новина.

"В днешния свят политиците се изразяват през социалните мрежи, това се превърна в новия инструмент за комуникация. Сега се прави ключово интервю в собствения профил, а дали хората му вярват - това си е тяхна работа. В контролираната среда информацията е строго подредена. Аудиторията си мисли, че има достъп до тези хора, но те ни допускат докъдето те решат, това е супер контролирана стерилна среда, което няма общо с реалния живот", добави Георгиев.

PR специалистът вече работи по втора книга.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК