България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Евгений Онегин" на Панчаревското езеро - един абстрактен сън на 21 август

"Музи на водата" включва повече от 50 спектакъла

12.08.2021 | 09:46 Редактор: Елеонора Танева

Една от най-известните опери на Пьотър Чайковски - "Евгений Онегин", ще бъде представена от Софийската опера и балет пред публиката на фестивала "Музи на водата" на Панчаревското езеро на 21 август. 

"Повече от 50 спектакъла - опера, мюзикъл, балет включва фестивалът "Музи на водата". Сцената на Панчаревското езеро е уникална. Несравнимо е усещането на нея да се разиграват заглавия, повечето от които са свързани с вода, с градини, екстериор", заяви режисьорът Вера Петрова в студиото на "България сутрин".

Образът на Татяна в "Евгений Онегин" ще бъде  дебют на тази сцена за оперната певица Диана Гуглина. 

"Татяна е млада, пълна с емоции и любов. Това е много красива роля. Водата за мен лично е много важен елемент, има много мистерия в операта и във водата, това допринася за уникалната атмосфера. Различно ще бъде, но аз много обичам предизвикателствата и по-нетрадиционните сцени", заяви Гуглина пред Bulgaria ON AIR. 

Пандемията не е успяла да провали работата на Софийската опера, стана ясно от режисьора Вера Петрова.

"Ние не наваксваме, защото почти не сме спирали работа, независимо, че сме имали ограничен достъп на зрителите. Мисията на културата трябва да продължава и тя не може да бъде спряна", добави Петрова. 

Тя подчерта, че почти всички билети за фестивала "Музи на водата" вече са продадени. 

"Веднага, когато обявим летните си сезони, билетите се разпродават бързо. За хората сцената сред природата дава нова емоция. "Евгийний Онегин" на Панчаревското езеро ще бъде един много интересен абстрактен сън на 21 август", добави режисьорът. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК