България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Из "Мемоарите на един Въргал": Влади Въргала за живота, политиката и спорта

Моноспектакълът ще се играе на 11 август зад музея "Земята и хората"

10.08.2021 | 09:28 Редактор: Здравко Черкезов

Възможно ли е животът на един човек да е по-интересен от сценарий за филм? Когато се казваш Владо, а всички те знаят като Въргала, всичко е възможно! Владислав Карамфилов разказа за новия си моноспектакъл "Мемоарите на един Въргал" пред "България сутрин".

"Идва един момент, в който е достатъчно интересно това, което е минало, за да направиш интересно това, което предстои. Животът на всеки един човек е свръхинтересен – той е низ от падове, от изкачвания, от победи и поражения, от лични драми и невероятни щастия", посочи Влади Въргала. 

Моноспектакълът му е съвкупност от всички тези неща, а столичани ще могат да му се насладят на 11 август зад музея "Земята и хората" в пространството, отделено за Sofia Summer Fest – фестивал, който самият Въргала определя като "глътка невероятен кислород за софиянци".

Актьорът коментира и настоящата политическа ситуация:

"Навремето, за да се занимаваш с политика, беше необходимо да имаш солидно образование, житейски опит и потекло. Сега е достатъчно просто да измислиш няколко фрази и да се вклиниш агресивно на няколко места – и вече ставаш активна публична фигура", посочи той и изтъкна, че в световен мащаб има криза на политическата система.

Влади Въргала заяви, че няма 10 години от живота си, за да дочака някой нов да дойде и да се оправдава от предишните.

"Това е нещо, което ме потиска. Казват го преди изборите: Бойко Борисов е виновен за всичко, но само той направи ръст в политиката, а на сцената излязоха политическите джуджета. За да могат да стигнат този ръст, те трябваше да се качат едно върху друго. Те се съгласиха, но когато тръгнаха да се разправят кое върху кое друго да е – и се разпадна колонката", коментира актьорът пред Bulgaria ON AIR.

Според него трябва да се направи тест за политици, на който всеки един от настоящите да каже защо е станал политик, като забранените отговори са: "за народа" и "за България".

Въргала коментира и олимпийските успехи на България в Токио, като много му харесва фразата, че "Господ е българка":

"България разбра, че има Олимпиада благодарение на именно тези момичета!"

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК