България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Лош път и липса на бордюр мъчи столичани, а в Рударци - препълнени кофи с боклук

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Helpbook.info

26.07.2021 | 09:41 Редактор: Искра Ангелова

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за лош път с множество дупки в район "Сердика" в София. Нашият читател също така алармира за липса на бордюр и раздробен тротоар. 

"Оправете тротоарите на адреси ул. "Тимок" 19, 21, 23. Пълна липса на каквато и да е градска инфраструктура. Дупки, разместени и липсващи плочки, неправилно паркиране, избити колчета. Липса на бордюри, коренища на дървета по настилката, дупки, павета от стари настилки на показ", пише той.

В сигнала си читателят обяснява, че движението на възрастните хора било изключително затруднено, защото самите те са трудноподвижни. 

"Осигурете нормални тротоари и градска инфраструктура за възрастните хора и хората със затруднено придвижване", призовава той. 

По думите му сигнали са пускани няколко пъти, а от район "Сердика" изпращат становища за бъдещи имагинерни ремонти административни оправдания. Сигналът е насочен към район "Сердика", които призоваваме да реагират своевременно и да дадат отговор на гражданите кога ще бъде направен ремонт на въпросните участъци.

Следващият сигнал, който получихме, е за препълнени контейнери за боклук в село Рударци. Нашият читател сигнализира за постоянно препълнени контейнери за смет на ул. "Ерма" №2 в с. Рударци. 

По думите му боклукът се извозва един път на няколко дни. 

"Единият от трите налични контейнера е счупен и лежи неизползваем от дълго време. В резултат се натрупват количества отпадъци около контейнерите и затрудняват движението по улицата", информира той.

И допълва, че се създават и предпоставки отпадъците да се разнасят по обществените площи и да попаднат в близката река.

Сигналът е насочен към община Перник, които призоваваме да се заемат възможно най-скоро с решаването на проблема, тъй като ситуацията изглежда плачевна. 

Във видеото ще видите какви сигнали още получихме в платформата Helpbook.info.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК