България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Романът на Андрей Велков "Ерата на паниката" – химера от стилове

Не искам да предавам послание на читателя, а той да се забавлява, посочи авторът

30.06.2021 | 09:31 Редактор: Юлия Христова

"Ерата на паниката" – така е озаглавен романът на писателя Андрей Велков. Книгата е силно увлекателно градско приключение, което вероятно ще ви припомни любими песни и фантастики или ще ви накара да четете с удоволствие книги-игри като тийнейджъри и древногръцки митове като деца, даже може би ще ви замисли за житейския ви път. Не очаквайте от него да ви обясни смисъла на живота, Вселената и всичко останало, но току-виж ви наклонил по въпроса за този смисъл. 

"Ерата на паниката" е заглавие, свързано с име на песен. Не пиша за конкретната ситуация на пандемията, а за нещо много по-страшно. Досега не съм издал нищо около романа си. Обожавам трудни неща и големи предизвикателства, неща, които нямат аналог. Това каза за "България сутрин" писателят Андрей Велков.

По думите му романът представлява химера с различни стилове, смесени в едно.

"Не искам да предавам послание на читателя, а той да се забавлява. Искам човекът, който ми се е доверил, да изпита огромно удоволствие и забавление", каза той за Bulgaria ON AIR.

Творбата му е насочена към всякаква аудитория, но не и за деца под 14 г.

"Романът е нещо, което не сте чели преди. Всичко е изключително логично", допълни авторът.

"Сега пиша сценарий за филм, изкарах курс по драматургия. Филмът се развива в една стая, с един герой. Смесен жанр, ще бъде замесен изкуствен интелект. Искам да пиша и за "Пощенска кутия за приказки", а иначе 4 романа се бият в главата ми, имам много идеи", стана ясно от думите му.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК