fallback

Да инвестираш в бъдещето: Всичко за взаимните фондове

Българското население не е свикнало да инвестира в такива, каза Наталия Петрова

26.05.2021 | 12:00 Автор: Юлия Христова

Благотворителна изложба "Деца помагат на деца“ събира малки художници навръх 1 юни - в името на развитието на младите талантливи деца на България. Тя се организира от най-голямото небанково управляващо дружество в България "Конкорд Асет Мениджмънт“.

Благотворителната изложба отваря врати на 30 май и ще продължи до 1 юни включително, могат да ни посещават всички, които искат да подкрепят благотворителната кауза. Малките художници са от 145-то СОУ в столицата. Изложбата ще е в сградата на ВУЗФ, в специално пригодено фоайе. Това каза за "България сутрин" изпълнителният директор на "Конкорд Асет Мениджмънт“ Наталия Петрова.

Малките художници са от 5 и 6 клас.

"Инвестициите във финанси е инвестиция в бъдещето. Българското население не е свикнало да инвестира във взаимни фондове", каза тя за Bulgaria ON AIR.

Според нея американците инвестират в такъв тип продукти и така заделят за по-голяма покупка или пътешествие.

"Месечно инвестирате колкото може да заделите от вашите доходи. Инвестициите се свързват с големи суми пари, но това не е задължително. Не избирате точно определения момент, в който да инвестирате", посочи още Наталия Петрова.

От думите ѝ стана ясно, че инвестиращият няма ангажимент да следи какво се случва на финансовите пазари.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback