Карате клуб "Щит" учи над 100 деца в добродетелите на бойното изкуство

Според старши треньора Павел Стоянов, те имат и важна социална мисия

23.04.2021 | 11:06 Редактор: Здравко Черкезов

Спортен клуб "Щит" започва да развива дейност на територията на район Нови Искър през 2009 г.. В момента клубът разполага с пет зали в пет отделни населени места на територията: Кумарица, Негован, Доброславци, Чепинци и Нови Искър.

Треньорите в клуба работят с всички възрастови групи – от деца до мъже и жени. Според старши треньора Павел Стоянов, освен състезателна дейност, те имат и важна социална мисия.

Сега има около 130 състезатели, за които залата често се оказва тясна. Надеждата е един ден да разполагат с по-просторно и комфортно място.

"В началото беше много трудно, защото в Нови Искър около 40-50 години не е имало спортен клуб с подобна дейност. Но след като станахме повече, хората видяха, че нещата не се случват само за една тренировка, а целим да осигурим на децата бъдеще и след завършването на 7 и 12 клас", посочи Стоянов.

Спортен клуб "Щит" е свързан и със спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" и предлага продължаване на обучението на деца след 7 клас, тъй като в Нови Искър има само основни училища.

СК "Щит" е един от клубовете, заявили участие в Националното първенство в олимпийското карате за всички възрастови групи (17-18 април), което ще се проведе в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Тимът от Нови Искър ще участва с всички налични състезатели, а надеждите са отново за класиране в топ 5 на отборите.

Вижте повече в репортажа на Десислава Джерманска.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК