Депутат от ДПС: Държавата е в изключително тежка криза, без диалог не може

"Промяна е необходима, тя трябва да се случи", каза Джейхан Ибрямов

22.04.2021 | 09:02 Редактор: Искра Ангелова

ДПС ще подкрепи правителство на новите партии, ако приемат техните приоритети. Какви са техните приоритети и защо отказват категорично подкрепа на коалицията ГЕРБ-СДС?

"Основната идея на тези избори беше рестарт на политическия модел. Хората го изпълниха. Имаме 5-6 нови партии в това Народно събрание. Моите очаквания бяха да има нов дух на поведение, нов дух на езика, който трябва да цари. Само че на този етап езикът си остана същият. С избора на председател на Народното събрание видяхме, че се търси консенсусна, диалогична личност, която да познава добре материята на управлението. Личност, която да има толерантност към всички политически партии", каза депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов за "България сутрин".

Той подчерта, че липсва диалогът между политическите формации.

"Без диалог не могат да се решат абсолютно никакви проблеми, защото държавата е в изключително тежка криза, породена от Ковид-19 и некомпетентното управление. ГЕРБ твърдят, че само те са способни да управляват. Ако се отиде на предсрочен вот, както изглежда - ще излязат и ще кажат: "Без нас не може", допълни Ибрямов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът е категоричен, че се нуждаем от нова политика, нови хора, които да работят за разрешаване на проблемите.

"Промяна е необходима, тя трябва да се случи. Ново правителство на базата, на което да се формират програми, за да можем да започнем вече решаването на най-неотложните проблеми - здравето на нацията, излизане от тази криза. Ние сме сериозна политическа организация. В момента текат консултации с мандата, който е връчен на ГЕРБ", коментира още Джейхан Ибрямов.

По думите му третият мандат е изключително сериозен и това означава, че политическият процес не върви по най-подходящия начин. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК