България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутат от ДБ: Съдейки по действията на Борисов, лявата партия винаги е била ГЕРБ

Левите партии раздават помощи, а десните се борят за икономика, посочи Иван Димитров

22.04.2021 | 09:12 Редактор: Здравко Черкезов

"Демократична България" (ДБ) и останалите нови партии в 45-ото Народно събрание отказаха да подкрепят проектокабинет на ГЕРБ. Защо ДБ не прие отправената поканата към тях за разговори с партията на Борисов?

"ДБ е дългосрочен проект. Всеки, който е поел ръката на ГЕРБ, на следващите избори не преминава 4-процентовата бариера. Едно от основните неща на предизборната ни кампания беше разбиване на модела "Борисов" и разбиване на неговата държава. Един човек, който не иска да уважи парламента, не може да подаде приятелски ръка", заяви депутатът на ДБ Иван Димитров за "България сутрин".

Премиерът вчера си обясни решението на ДБ с политическата ѝ ориентация - според него ДБ не е дясна, а лява партия. А според Димитров истината е различна.

"Съдейки по действията на Борисов, лявата партия винаги е била ГЕРБ. Ние сме доказали многократно, че нашата политика е дясна, насочена е към бизнес средата, която после да подобри живота на хората. Нашата политика не е да раздаваме помощи, както го правеше премиерът от джипката. Левите партии раздават помощи, а десните се борят за икономика", посочи народният представител от ДБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Христо Иванов заяви, че ДБ биха подкрепили "Има такъв народ", но не безусловно. По думите на Димитров тежестта за съставяне на ново правителство пада изцяло върху ИТН и Слави Трифонов.

"Народът им даде доверие, а сега трябва да го оправдаят и да направят консултации, с които да направят едно правителство. Това правителство, в тази тежка криза, да извади България от блатото", смята депутатът.

"Демократична България" ще разговаря с ИТН, ако им бъде връчен мандат, стана ясно от думите на Димитров.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
поредното
преди 3 години