България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутат от ДБ: Без коалиция с Борисов и ГЕРБ, готови сме на разговори с ИТН

Нормално е да се бърза да се внасят промени в различните закони, заяви Ивайло Мирчев

21.04.2021 | 09:14 Редактор: Никола Симеонов

След като президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на коалицията ГЕРБ/СДС, остава въпросът ще подкрепи ли някоя политическа формация техния проект за кабинет.

"Няма да има коалиция с ГЕРБ за правителство. С радост бихме приели тяхната подкрепа за промените в Конституцията, за премахването на Специализирания съд, но не мисля, че друго взаимодействие с ГЕРБ е възможно в момента", заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в ефира на "България сутрин" 
    
По думите му пред Bulgaria ON AIR, най-важното е да се направят промените в Изборния кодекс. 

"Нормално е да се бърза да се внасят промени в различните закони, защото това е работата на политически партии. Имаме много ясни обещания към хората, които призовавахме да ни подкрепят преди изборите, и се опитваме да ги спазваме. Радваме се, че другите партии също са активни в това отношение", добави Мирчев.

"Дали ще има предсрочни избори, зависи от партиите, на които са дадени мандатите. Трябва да видим ГЕРБ ще получи ли някаква подкрепа. ИТН са следващи, очакваме техния ход, там сме готови при определени условия да проведем разговори. Искаме да внесем истинска стабилност, а не тази на Бойко Борисов. И да изкараме страната от кризата, а не да си играем на политици в Народното събрание", каза още Мирчев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК