България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Пътищата са обработени против заледяване, "Петрохан" е напълно проходим

Водачите да използват първокласните пътища и автомагистралите, призова инж. Даниел Иваничков

23.03.2021 | 08:17 Редактор: Тодор Петров

Пътната обстановка в страната е спокойна, все още се наблюдават слаби превалявания от сняг в северните и западните части на страната. Пътните настилки са напълно обработени против заледяване. 

Това увери директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" инж. Даниел Иваничков в ефира на "България сутрин".

Магистралите са напълно обработени, лавини може да се появят по високопланинските проходи, стана ясно още от думите му.

"Вчера в "Петрохан" се наложи на два пъти да затворим движението с цел премахване на тежкия и мокър сняг, който не можем да контролираме. В момента "Петрохан" е напълно проходим, ограничено е движението на тежкотоварни автомобили в прохода "Превала" в Смолян, ограничен за движение остава "Троян-Кърнаре" между Пловдив и Ловеч", обясни инж. Иваничков пред Bulgaria ON AIR.

През вчерашния ден са получени сигнали за трима закъсали шофьори, те са били издърпани. Най-вероятно проблемите за закъсването не са единствено в пътната мрежа, допусна инж. Иваничков.

Той призова водачите да използват първокласните пътища и автомагистралите. Ограничения има единствено на АМ "Струма" заради монтажни работи.

"Нямаме силно активизиращи се срутища през последните дни. Екипите на пътноподдържащите фирми са в пълна готовност, очакваме още два дни обстановката да е такава. Снощи в цялата страната са работили около 470 машини", каза още директорът на "Поддържане на пътната инфраструктура".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК