Двуметрови преспи затвориха Троянския проход за движение

501 машини са обработвали пътищата в страната

22.03.2021 | 11:45 Редактор: Тодор Петров

501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". От АПИ апелираха шофьорите да бъдат подготвени за зимните условия и да избират първокласни пътища и магистрали.

Обработването на настилките продължава, снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим и при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника.

Затворен за всички автомобили е най-високият старопланински проход - "Троянски". На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава.

Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите "Предел", "Превала" и "Рожен", както и по пътя Кюстендил - ГКПП "Гюешево".

В област Смолян е преустановено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета по пътищата: Батак-Доспат, Доспат-Борино-Тешел-Девин, Проглед - Пампорово - Стойките, Девин - Михалково, Добридол - Дреновец - Тополовец в област Видин.

При необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, посочват от АПИ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години