България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нова академия предлага художествено образование по западен модел

Кандидатите могат да избират между 6 специалности

24.02.2021 | 09:46 Редактор: Ралица Братанова

Нова творческа академия предлага съвременно художествено образование по западен модел в рамките на тримесечни курсове.

"През последните години всички наши колеги и приятели се налага да ходят в чужбина, за да търсят специалности, които ги няма. Нашата цел беше да съберем хора, които имат нужния опит, за да запълним тази празнина", сподели културният мениджър, критик и куратор Мартина Стефанова в "България сутрин".

Първите специалности са шест на брой и включват "Изложбен дизайн", "Наука и изкуство", "Пърформанс", "Културен мениджмънт", "Създаване на реклама и културен продукт".

"Всички специалности са изключително важни, за да може независимата творческа сцена и артистите да могат освен да създават собствения си културен продукт да могат и да го менажират да достига до по-голяма публика", допълни рекламистът Милена Едвиг пред Bulgaria ON AIR.

На сайта на академията могат да бъдат намерени подробности относно всички специалности, както и повече информация за обучението.

Гостите в студиото споделиха още, че до края на месеца има възможност да се кандидатства за стипендия и призоваха всички артисти да опитат.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК