България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Опасни шахти дебнат столичани - ще реагират ли институциите?

Писателят Захари Карабашлиев алармира за опасността

17.02.2021 | 08:51 Редактор: Тодор Петров

Нито една институция не е поела отговорност за инцидента с 16-годишното момче, което загина от токов удар на улица в София. 

Минното поле от стари и зле поддържани шахти забеляза и писателят Захари Карабашлиев. Той  насочи вниманието ни към една конкретна шахта в центъра на столицата.

"Виждам шахтата всяка сутрин, това е на ул. "Солунска" - едно голямо парче метал, изключително проядено от времето. Това е място, на което децата обичат да скачат, защото е голямо парче метал. То обаче поддава. Възможно ли е в центъра на европейска столица да има парче метал върху тротоар, на което да пише "Внимание, опасно за живота!", заяви възмутеният Карабашлиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му е много лесно да сочим с пръст онези, от които зависи в момента. До 1989 г. всичко беше на всички, което значи, че е на никого, отбеляза той и коментира нелепата смърт на момчето, което бе убито от токов удар в неделя. 

"Това е смърт, която в дългосрочен план ще бъде една от повратните точки в този град - сигнал за промяна. Изключително ме разстрои това. Може да вървиш по улицата и да се случи, без да си извършил нарушение. Това разстрои по много сериозен начин обществото", подчерта Карабашилиев в "България сутрин".

Според него никога София не е била толкова богата и градът не е разполагал с толкова много пари. Писателят призова да помислим дали достъпът до толкова пари ни осигурява чувството, че сме отговорни граждани и стопани.

"Ако властите не реагират, те наистина не заслужават тази позиция. Така е и с фасадите на къщите - ронят се, падат големи парчета мазилка, ламарини от покрива...", каза още Карабашлиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това е част от безумната среда, в която живеем. То няма край, направо надежда няма. Сигнализирай за неуместен коментар