България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Химн на борбата срещу Ковид-19: България се присъедини към музиканти от цял свят

Разказ на текстописеца Иван Тенев и композитора Артур Надосян

15.02.2021 | 09:25 Редактор: Радостина Димитрова

Химн на борбата срещу Ковид-19 обедини музиканти от цял свят. Как България се включи в мащабния проект разказват текстописецът и художник Иван Тенев и композиторът и пианист Артур Надосян.

"Това е песен за възкресение, прераждане на света - това, което се случва след тази гадна болест. Старах се да бъда максимално близо до темата на оригиналния текст. Приятелка преведе буквално текста от италиански", сподели Иван Тенев в студиото на "България сутрин" и добави, че авторът на оригиналната песен пише благодарствено писмо до страната ни, а аранжимента на Надосян е определил като един от най-добрите.

"Ние сме направили всичко с много любов, оттук нататък съдбата на песента зависи от вас, които водите предаванията. Вече се пуска по всички канали", заяви текстописецът.

По думите му "тази буря ще ни огъне, но няма да ни пречупи".

На същото мнение е и композиторът на песента Артур Надосян, който отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че "всяко зло си има своя край".

"Музиката и изкуството винаги са обединявали хората. Разбира се, всяко зло си има своя край и очакваме всичко да се възстанови, време е да се оправят нещата", подчерта Надосян.

Двамата работят не за първи заедно. Споделят, че музиката ги е събрала, а две от най-новите песни в репертоара на Лили Иванова също са техни.

"Протегнахме ръка и на много млади изпълнители и се надявам, че ще продължаваме", каза Иван Тенев.

Той коментира и премиите от държавата като нещо, което не е вярвал, че ще дочака да се случи.

"Направени са пропуски, но смятам, че списъкът ще търпи корекция. Даже не вярвах, че такова нещо може да се случи. Благодарности към Министерството на културата, още не мога да повярвам, че такова нещо дочакахме да се случи", посочи текстописецът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Все тая
преди 3 години
Леле майко простотията е плъзнала по целия свят. Чак химн направиха. Ще падна от смях колко прости хора има на тоя свят. Колко слепци бродят по тая земя. Що не му направите и паметник на тоя ковид19? Толкова се насрахте от страх от един грип, че и по ушите се намазахте. Сигнализирай за неуместен коментар