България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Канал 4": Подкаст привлича все повече млади хора с критично мислене

Целим се във възрастта до 29 г., обясниха Александър Куманов и Виктория Костова

05.02.2021 | 08:02 Редактор: Юлия Христова

Проактивни по линия на задаващите се промени са част от днешните млади хора, които вярват, че могат да са нещо повече от пасивни наблюдатели. Какви теми вълнуват младите и как функционира създадения от младежи подкаст "Канал 4"

Имаше конкурс, около 50 души поискаха да се включат. Имаше обучения, срещи с хора, които създават съдържание. Беше си селекция. Това каза за "България сутрин" ръководителят на проекта Александър Куманов.

"Искахме да организираме екип, който да подбужда към критично гражданство. Има толкова много неща, че няма как да определим един профил като журналист. Оказа се, че има доста желаещи", допълни той. 

По думите му много често младото поколение е обвинявано, че е пасивно.

"Ние ще бъдем допълнителен начин младите да осмислят това, което се случва. Нямаме невероятната амбиция да променим целия свят, но с този канал действаме към подбуждане да се мисли критично. Младежите научиха страшно много. Младите ми дадоха увереност", уточни Куманов и допълни, че към екипа се включват нови хора. 

"Целим се във възрастта до 29 г. Имаме срещи и надграждане на съдържанието. Изкуството пък събира в себе си още много сфери, които могат да бъдат обхванати в подкаста", заяви за Bulgaria ON AIR Виктория Костова, която е част от екипа водещи.

"Подкастът включва целенасочен разговор, който може да продължи до около час и половина", уточни тя и добави, че се търси различен ъгъл за представяне на темите. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК