120 дни протести: Студенти от СУ и УНСС искат оставки

Демонстранти донесоха старите си обувки по-рано пред МС

05.11.2020 | 19:26 Редактор: Юлия Христова

120 дни на гражданско недоволство. Антиправителственият протест днес започна по-необичайно.

Демонстранти се събраха пред сградата на Министерския съвет и донесоха старите си обувки. В недоволството се включиха и студенти от Софийския университет.

Това е пореден студентски протест, който събра зрелостници от УНСС и СУ. По традиция застават сред протестиращите с искане за оставки на властта.

Към тях се присъединиха и майките от "Системата ни убива". Те решиха да блокират изненадващо кръстовището пред Ректората на СУ. Подготвят и демонстрация изненада на ул. "Раковски" пред офиса на НФСБ.

Студентите развяват знамена и скандират "Оставка". Някои демонстранти водят разговори с шофьори, но напрежение няма, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 

Полицията не спря движението, защото блокадата бе изненадваща. Наложи се колите да връщат на заден ход. Недоволните се отправиха на шествие по ключови централни булеварди. Първата им спирка беше пред сградата на Първа градска болница. Там те светнаха фенерчетата на телефоните си и запазиха 3-минутно мълчание, в подкрепа на работата на медиците.

От там недоволните се отправиха към следващата си спирка. Наложи се да минават между колите и градския транспорт. Шествието стигна до централата на НФСБ, към която полетяха яйца.

Протестиращите запалиха и димка пред централата на партията. Шествието спря и пред Министерския съвет. Там недоволните запалиха транспарант.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК