България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Филмът "Дани. Легенда. Бог." дебютира с 10-дневна онлайн премиера

Актьорът Димо Алексиев разкри детайли за лентата 

29.01.2021 | 09:31 Редактор: Ивет Арабова

Дори кинопремиерите не са това, което бяха. След като тръгна на международен поход с участие в световни кинофестивали, филмът "Дани. Легенда. Бог." продължава с 10-дневна онлайн премиера.

Как можем да се докоснем до българското кино и онлайн?

"Някъде към 20-ата минута се разбира защо се казва така филмът. След известна пауза зрителите имат възможност да го видят онлайн за 10 дни. За момента това се оказва най-реализируемият начин един филм да се срещне с публиката", каза актьорът Димо Алексиев в ефира на "България сутрин".

Според него дори да отворят кината, то ще е на 30%, но е важно, че има възможност да се види трудът на толкова много хора и зрителите да се запознаят с филма.

"Явор Петков живее в чужбина, сам е написал сценария, сам режисира. Има доста неща, които сме направили в свободното време, и все пак останаха за крайния продукт. Това е дебютният пълнометражен филм за Явор", разказа Алексиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че операторското майсторство във филма също е на много високо ниво.

"Имаше монтажист на терен, в края на 30-ия ден имаше вече суров вариант на целия филм. Чух, че има и препратки с "Борат". По-скоро, не, това е наш събирателен образ, до който достигнахме. Като прочетох сценария, си казах, че никога не съм гледал такъв филм. Има кадри, които са по 6-7 минути, без да се прекъсва камерата. Това е пример как хората, които могат да се нарекат легенда и Бог, не са най-добрите хора", разкри актьорът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК