България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Станислава Айви представя филм за пандемията и конспиративните теории

"Ехо" носи две послания - за свободата на словото и менталното здраве

13.01.2021 | 09:31 Редактор: Ралица Братанова

След първия си филм - "Знам какво направи", киножурналистът Станислава Айви отново влиза в ролята на режисьор, за да разкаже историята на разследващ журналист, който попада в капана на конспиративните теории, докато търси истината за случващото се в света.

В главната роля във филма "Ехо" влиза Иван Бърнев, участват още Христо Петков, Атанас Атанасов, Яна Кузова, Нели Монеджикова и други.

"Моят герой преследва какво се е случило с негови колеги в Китай, кой отказва да им каже истината, как обществото е манипулирано и той не се притеснява да си зададе въпросите", сподели Стаси Айви в "България сутрин".

По думите ѝ филмът има две послания - за свободата на словото и важността на менталното здраве.

"Много малко от нас си дават сметка какво може да преживее човешкият организъм и най-вече съзнанието по време на един такъв период, в който са ти поставени граници", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Станислава Айви увери, че "Ехо" ще бъде пуснат свободно, а не само за фестивали, тъй като идеята е посланията му да достигнат до повече хора.

Киножурналистът коментира и триумфа зад граница на българската актриса Мария Бакалова.

"Лично се надявам, че тя ще получи най-малко номинация за Оскар. Това, което тя прави в "Борат 2", не е никак лесно", заяви Айви.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК